Nintendo Wii U platforma + CryEngine.

Crytekov predsednik Cevat Yerli pohvalio je mogućnosti Wii U konzole i najavio da jedan ugledan izdavač radi na CryEngine 3 igri baš za Nintendovu next-gen platformu.

Iako sam Cyrtek trenutno ne vidi zaradu u stvarnju sopstvene igrice za Wii U, njihov CryEngine 3 licenciran je za trenutno nepoznatu igru za Nintendovu next-gen platformu, otkrio je to sam CEO kompanije Cevat Yerli. Prema njegovim rečima na neotkrivenoj Wii U igri radi „ugledni developer“, a uskoro će je otkriti javnosti zajedno s Crytekom.

Nintendo i dalje ćuti o tačnim hardverskim specifikacijama Wii U konzole, a o potencijalu njenih grafičkih mogućnosti dali su naznake tek neki izdavači upoznati s hardverom. Neki su izjavili da je konzola i do 50% snažnija od trenutne HD generacije, a neki su navodili da je podjednako snažna ili čak malo slabija. Sada kad je otkriveno da se CryEngine 3 igra sprema za Wii U i Crytek je odlučio da se oglasi po tom pitanju.

Cevat Yerli je izjavio da se njihov najnapredniji engine do sada predivno pokreće na Wii U konzoli i da je sama konzola „snažna minimalno kao Xbox 360“.

Podsetimo, predsednik Nintenda Satoru Iwata nedavno je izjavio da igre prikazane za Wii U konzolu na ovogodišnjem E3 sajmu ne pokazuju pun grafički potencijal nove konzole, jer ga developeri još ne iskorištavaju. Baš kao što igre pred kraj PlayStation 3 i Xbox 360 ere izgledaju znatno bolje od onih prvih igara za iste, tako će i Wii U igre s godinama postajati sve impresivnije, jer će se izdavači vremenom bolje upoznati s hardverom.

CryEngine 3 Wii U

CryEngine 3 Wii U

CryEngine 3 Wii U

 

izvor: hcl.hr