Terminator: Salvation

Terminator u akciji!

Naravno, glavni adut igre jeste oficijelni setting postapokaliptičnog Los Anđelesa iz ove kultne franšize. Vizuelno, odrađeni posao sasvim je pristojan. Puste ulice, iskrivljene bandere, uništena vozila, u travu urasli zidovi i drugi elementi solidno dočaravaju grad nakon nuklearnog holokausta. Fluidni pokreti protagoniste i saboraca, izdetaljisana odeća, efekti paljbe i eksplozija svedoče o trudu. Na primer, sinematika je previše i oni su uglavnom dosadni, sa prejakom upotrebom blur efekta. Dalje, i kada su zasipane nehumanom količinom municije, na mašinama se neće pojavljivati nijedan efekat oštećenja, dok na kraju ne dođe do trigerovanja animacija uništenja, koje su sasvim dobre i sastavljene od više efekata.

http://youtu.be/To7tNEuJx9w

Vođen racionalizacijom i optimizacijom troškova, izdavač nije želeo Kristijana Bejla u igri, iako su prisutni pojedini likovi iz filma, stasom i glasom. Tako je, umesto britanskog glumca, u ulozi Džona Konora generička tvorevina sa harizmom kornjače, koja podstiče teorije da je reč o kiborgu. Možda je jedino dobro iz ovakvog izbora to što se igračima u podsvest neće urezivati niskofrekventni Bejlov glas. Priča igre smeštena je u vreme dve godine pre četvrtog dela sage, tako da nema nikakvih spojlera za one koji film nisu gledali, sem što je sama igra spojler raspoloženja.

Igru možete poručiti klikom ovde.

Igra radi na čipovanim PS3 konzolama.

GAME INFO: Izdavač: Sony **** Godina izlaska: 2009. **** Žanr: TPS **** Platforma: PS3, PS2, Wii, Nintendo DS, Xbox 360, PC.