Rayman Legends

Legende Rejmena

Preko stotinu nivoa i dodatnog sadržaja koji vas očekuju u Legendama, zaodenuti su standardno plitkom i funkcionalnom pričom. Nakon događaja iz Originsa, Rejmen, debeli Globoks i ostatak ekipe dremali su snom pravednika čitavih sto godina. Zlo, naravno, nikada ne spava, i nevaljali Mađioničar iz prethodne igre, zajedno sa svoja četiri čarobnjačka kompanjona, zagadio je svet Proplanka Snova, zarobljavajući, pri tome, na stotine simpatičnih Tinsija. Na bunovnim junacima je da u nastavku priče isprave krive Drine uzduž i popreko nekoliko tematskih svetova (predstavljenih, kao i sve druge dostupne aktivnosti, u vidu galerije sa izloženim slikama i portretima), uz pomoć nekoliko novih saveznika (malenog Marfija kojim ćete direktno upravljati u nekoliko nivoa, i varvarske princeze Barbare i njenih sestrica koje ćete progresivno spasavati).

http://youtu.be/yMIKs1PKrEM

Iako je osnova igranja ostala ista kao i ranije, primetno je da su nivoi daleko bolje projektovani i dizajnirani, sa povećanjem izazova koji će logičnije rasti kako budete odmicali u igranju. Sama kampanja, bez obzira na to koji od svetova da odaberete (srednjovekovni, močvarni, „meksikanski” sa hranom kao lajtmotivom, podvodno-špijunski ili starogrčki na kraju), sačinjena je od ponavljajućeg niza različitih tipova nivoa. Malo klasičnog platformisanja, pa besomučna jurnjava bez vremena za sporedno zaustavljanje, nekoliko manjih nivoa koji kao nagradu otključavaju pomenute Barbarine sestre, potera za četiri čarobnjačića, bežanija od aktuelnog bossa i borba sa dotičnim, i, kao kruna svega, famozni muzički nivo na kraju.

Igra radi na čipovanim PS3 konzolama.

GAME INFO: Izdavač: Ubisoft **** Godina izlaska: 2013. **** Žanr: Avantura **** Platforma: PS3, PS4, Xbox One, Wii U, PS Vita, Xbox 360, PC.