Pro Evolution Soccer 2011

Fudbal za 2011.

Već na početku nastupilo je blago razočaranje u vidu neažuriranih timova, ali ovaj propust eliminisan je prvim DLC-om, koji se uredno prijavio i brzo instalirao bez ponovnog pokretanja igre i prčkanja po Windowsu – to je već bio nagoveštaj bolje online podrške. Restilizovani meniji, prijatniji oku i na prvi pogled komplikovaniji, zapravo su pristupačniji i logičnije raspoređeni. Novi sistem upravljanja taktikom i drugim poslovima u vezi sa strukturom tima neke igrače neće oduševiti, ali činjenica je da šematizovani prikaz i „drag and drop” mehanizam u svim aspektima menadžmenta omogućavaju bolji uvid u raspored igrača i mogućnosti da se njihove individualne prednosti iskoriste na najbolji način. Na nedostatak licenci, ružnjikave dresove i poneko promašeno selebriti lice ne gledamo kao na veliki propust, jer verna armija modera uveliko puni servere dodacima, pečevima i sličnim đakonijama koje će PES i u sferi prezentacije staviti ispred Fife.

http://youtu.be/m8FNkit3wBc

Upravljanje je najvažniji „mehaničarski” zahvat koji je vremešnom endžinu udahnuo novi život. Kao u Fifi od pre nekoliko godina, igrači imaju potpunu slobodu kretanja oko ose tela (u koracima od 10-tak uglovnih stepeni, što je svakako bolje od kretanja svedenog na osam pravaca), i o tome treba voditi računa tokom vođenja i predaje lopte jer se često dešava da lopta završi s pogrešne strane aut linije. Dodavanje je posebna priča, jer ono najviše doprinosi raznovrsnosti igre i otvara mogućnost za svakojake kombinacije tokom akcije, prilikom izvođenja prekida i nabacivanja.

Igru možete poručiti klikom ovde.

Igra radi na čipovanim PS3 konzolama.

GAME INFO: Izdavač: Konami **** Godina izlaska: 2010. **** Žanr: Sport **** Platforma: PS2, PS3, PSP, Wii, Xbox 360, PC.