Pro Evolution Soccer 2009

Fudbal iz 2009.

Da ne bude zabune, FIFA 09 je audio-vizuelno dopadljivija (komentar utakmice, muzika, zvučni efekti, dizajn interfejsa), neuporedivo bogatija potpuno licenciranim timovima i takmičenjima, krase je savršeno organizovani meni, odlična online podrška, sve izraženiji simulacijski karakter i hype, u koga EA upumpava besmislene količine dolara. Što se samoigranja tiče, a to je najvažnija osobina koja podleže ocenjivanju (mlađi igrači se možda neće složiti), PES ima jasnu prednost. Igra je u potpunosti fokusirana na fudbal, virtuelnih devedeset i kusur minuta, tokom kojih mašta i veština igrača dolaze do punog izražaja, oslobođene veštačkih ograničenja, skriptovanih sekvenci i drugih gluposti koje vređaju inteligenciju.

http://youtu.be/kVjCm1Z46BQ

Što se menija, opcija i raspoloživih takmičenja tiče, sve je uglavnom isto kao lane, s tim da je online režim bitno poboljšan (verujemo autorima na reč, jer nismo stigli da se lično uverimo). Prava novina, verovatno najvažnija u čitavoj igri, jeste režim Be A Legend, u kome pratite kompletnu karijeru samo jednog igrača, u periodu od tinejdžerskog uzrasta do zrelih godina. Tokom karijere menjaćete klubove i napredovati tako što ćete pružati dobre partije i ispunjavati zadatke koji su vezani za poziciju na kojoj igrate – suština je biti na pravom mestu, u pravo vreme i računati na sebične i nedovoljno vešte saigrače, čije greške treba ispravljati, baš kako to rade i fudbaleri u stvarnom životu.

Igru možete poručiti klikom ovde.

Igra radi na čipovanim PS3 konzolama.

GAME INFO: Izdavač: Konami **** Godina izlaska: 2008. **** Žanr: Sport **** Platforma: PS2, PS3, PSP, Wii, Xbox 360, PC.