Pro Evolution Soccer 2008

PES 08

Svaki put kada dočekamo novi PES Japanci nam pripreme nešto novo. Može se slobodno reći da su i ovaj put totalno „promenili” igru. Sada su akcenat okrenuli realnosti. Igrači se nekako realnije kreću, dodavanja više nisu toliko precizna iz teških situacija, a golmani su takođe doživeli veliku promenu. Mnogo pametnije se postavljaju prilikom odbrane i greške koje naprave liče na one koje viđamo kod pravih golmana. S druge strane, nerealno dobro brane akcije u kojima ostanu jedan na jedan sa igračem. U svakom slučaju, igra je doživela velike promene. Shodno iskustvu, čini se da će se opet napraviti podele igrača među ljubiteljima stare i nove verzije igre, ali je definitivno da će se veći deo populacije okrenuti novijem nastavku zbog pozitivnih promena koje on donosi.

Zbog nekoliko intervencija na fizičkom modelu, PES 2008 je za nijansu teži od prethodnog izdanja: lopta se još manje „lepi” za nogu, a for u trku je produžen barem za dva metra, što protivničkoj odbrani umnogome olakšava posao, a igrača primorava da napad planira studioznije i forsira kratko dodavanje bez mnogo zadržavanja lopte u posedu. Driblinzi i finte izvode se na sličan način kao u prethodnom izdanju, ali zahtevaju izuzetan „osećaj za filing”, jer moraju biti savršeno tempirani i izvedeni na odgovarajućem prostoru.

Igru možete poručiti klikom ovde.

Igra radi na čipovanim PS3 konzolama.

GAME INFO: Izdavač: Konami **** Godina izlaska: 2008. **** Žanr: Sport **** Platforma: PS2, PS3, PSP, Nintendo DS, Xbox 360, PC.