PlayStation 4 novosti.

Anonimni izvori bliski nekim drugim izvorima kažu da se odabranoj grupi developera u Americi trenutno demonstriraju okvirne mogućnosti buduće PlayStation 4 konzole.

PlayStation 4, kodnog imena Orbis, navodno pokazuje prve konkretne obrise. Doduše, sve je to još uvek pod jednim velikim NAVODNO. Naime, izvori koji moraju da ostanu anonimni tvrde da Sony ovih dana svojim američkim partnerima prikazuje konfiguraciju koja je vrlo blizu finalnim specifikacijama PS4 konzole. Po njihovim tvrdnjama, hardverska infrastruktura konzole će biti finalizirana do kraja godine, a u leto 2013. developeri će već dobiti razvojne jedinice konzole.

PlayStation 4

PlayStation 4

Hardver zasad stoji na ovome: AMD-ov A10 APU koji je kombinacija procesora i grafičkog čipa, 8 GB ili 16 GB radne memorije (zavisno od modela!?), 256 GB hard disk, Blu-ray čitač, Ethernet, HDMI, Wi-Fi. Sa softverske strane spominje se mogući redizajn kompletnog interfejsa za uređaj i nove mogućnosti pristupanja PlayStation Store-u i kupovanja/instaliranja DLC sadržaja za vreme igranja.

Ako su ove informacije tačne, moglo bi da se zaključi ono što je u stvari i logično. PlayStation 4 verovatno nećemo videti ni sledeće godine – barem ne u igrivom obliku. Ali opet, u ovoj najdužoj generaciji konzola, i samo otkrivanje nove konzole na E3 sajmu bilo bi dovoljno.

 

izvor: hcl.hr