PS4-vs-XBOX-One

Poznati tržišni analitičar Majkl Pačter nedavno je u intervjuu predskazao budućnost od koje se zagriženim ljubiteljima konzola (prevod: fanovima Xboxa i PlayStationa) ledi krv u žilama. Zahvaljujući tekovinama tehnološkog napretka, striming postaje sve veća i veća stvar. Upravo zbog toga, uveren je kako jednostavno više nema vremena za razvoj nove generacije Xboxa i PlayStationa. Po njemu, najbolja stvar za koju se Sony i Microsoft moraju pripremiti su razvoj i distribucija softvera.
“Duboko sam uveren kako jednostavno nema mesta za sledeću generaciju konzola”, izjavio je Pačter tokom proteklog Gamertag Radio podkasta.

Nakon loših vesti za fanove platformi posvećenih isključivo gejmingu, analitičar se primio ‘Velikog N-a’ odnosno Nintenda. Prema njemu, dotična kompanija srlja prema još jednom potencijalnom gubitku. Koncentrisanje na hardver i novu generaciju Wii konzole, po njemu, možda i nije najbolja ideja.

“Naravno, Nintendo će izbaciti novu konzolu tokom sledeće tri godine. I biće u pitanju još jedan promašaj. Nisam u potpunosti siguran hoće li Sony ili Microsoft izbaciti svoje konzole naredne generacije tokom narednih pet ili šest godina, s obzirom na to da će striming videoigara postati prilično velika stvar”.

Nepotrebno je spominjati kako je gospodin P. pre nedelju dana predvideo i Nintendov kompletan izlazak iz hardverskog biznisa.