Čipovanje (otključavanje) PlayStation 3 konzola

Šta je čipovanje (čemu služi)?

Čipovanje (ili: modovanje, hakovanje, jailbreak, flešovanje, otključavanje, dekodiranje) konzola je proces koji kada se odradi na pravi način omogućava pokretanje igara i aplikacija koje ste skinuli sa interneta ili ste ih sami napravili kao rezervnu kopiju originalne igre.

Koje su podržane PS3 konzole?

Morate proveriti oznake modela PS3 konzola, to su CECH i Date Code oznake koje pisu na nalepnici na poleđini (ili sa donje strane) vaše konzole.

Tipovi PS3 konzola koji MOGU da se čipuju SOFTVERSKI:

  • za FAT (debele) konzole: od CECH H pa na dalje (CECH I, J, K, L, M, N, O, P, Q)
  • za SLIM konzole: SVE (CECH 20xxA, 20xxB, 21xxA, 21xxB, i neke od 250xA i 250xB) osim onih koje su fabrički došle sa softverom višim od 3.55.

Ukoliko imate Slim konzolu novije generacije 300X ili SuperSlim (serija 400X) – onda na žalost ne postoji kvalitetno i pouzdano rešenje za otključavanje.

Ukoliko niste sigurni da li Vaša konzola može da se čipuje – pošaljite nam na MAIL tačnu oznaku modela i mi ćemo Vam odgovoriti.

Ako želite da proverite fabričku verziju firmwarea vaše PS3 konzole, kliknite na dugme ispod:

MinVerChk provera PS3 softvera

Kontaktirajte nas ukoliko želite da čipujete svoj PS3 kod nas!

Kliknite na dugme ispod, ako želite malo više informacija šta se dobija čipovanjem PS3 konzola:

Šta dobijamo čipovanjem!?

Date Code PS3 konzole

Najlakši metod za proveru mogućnosti Downgrade-a je preko Date Code-a.

Date Code se sastoji od 2 karaktera:

Prvi označava godinu proizvodnje PS3 konzole: 7-2007, 8-2008, 9-2009, itd, a drugi označava kvartal (1/4) te godine: A-prvi kvartal, B – drugi, C – treći, D – četvrti.

Date Code možete pronaći na nalepnici crne boje, koja se nalazi na konzoli. U zavisnosti od modela i datuma proizvodnje, ona se može nalaziti pozadi ili sa donje strane konzole. Pronađite pri dnu natpis Date Code i pored u kvadratiću se nalaze ta dva karaktera, zatim ih uporedite sa sledećim spiskom:

7D – Može da se čipuje (u slučaju da je CECH H model)
8A – Može da se čipuje
8B – Može da se čipuje
8C – Može da se čipuje
8D – Može da se čipuje
9A – Može da se čipuje
9B – Može da se čipuje
9C – Može da se čipuje
9D – Može da se čipuje
0A – Može da se čipuje
0B – Može da se čipuje
0C – Može da se čipuje
0D – Može da se čipuje
1A – Može da se spusti verzija (potrebna detaljnija provera, jer je na samoj granici)
1B – Postoje verzije koje mogu i koje ne mogu (u ovom slučaju se koristi MiniVerChk metod, i ako je verzija 3.56 javite nam se)
1C – Ne može! (Za sada nema rešenja)
1D – Ne može! (Za sada nema rešenja)
Modeli koji počinju sa 2A i većim za sada nemaju nikakvo rešenje.

Garancija

Garancija na čipovanje PlayStation 3 konzola je 12 meseci.
Konzola će se nakon završetka procesa nalaziti u potpuno istom stanju kao kada ste je poslali.
Backup (rezervna kopija) softvera Vaše konzole se čuva u našoj bazi tokom 12 meseci. Ukoliko budete imali bilo kakav problem koji nije prouzrokovan Vašom krivicom pokušaćemo da rešimo potpuno besplatno (Vi snosite samo troškove transporta PS3 konzole).

Važno: svaki pokušaj update-a firmware-a konzole ili bilo kakve hardverske modifikacije, pre konsultacije sa nama je strogo zabranjen i automatski dolazi do prekida garancije.
Ukoliko se ispostavi da je softverskog kvara došlo zbog nepažnje korisnika, pogrešnog update-a, ili zbog bilo koje softverske ili hardverske modifikacije, pokušaćemo da ga otklonimo, ali će u tom slučaju garancija prestati da važi za downgrade i korisnik će morati da plati punu cenu servisa.

Sve što ovde vidite je u svrhu promocije, tako da su svi korisnici NSkonzola dužni da sav pribavljen materijal obrišu sa svojih računara i konzola u roku od 24 časa. Ako vam se materijal dopada, kupite original i pokažite svoju podršku proizvođaču!